STEUN Xandrijn – Steun een duiker

Let’s make it ‘Happen’

Xandrijn is geboren op 23 weken als deeltje van een drieling.Tijdens zijn verblijf op neonantale in Brugge (18 weken) kreeg hij een hersenbloeding met als gevolg CP (cerebral palsy ,hersenverlamming) Bij Xandrijn heeft zich dat vooral aan de linkerkant vastgezet ,en meest op zijn benen.Na vele botoxbehandelingen ,meerdere keren gips voor weken ,dragen van spalken uiteindelijk toch moeten overgaan naar operatie.In 2017 werd bij Xandrijn een spierverlenging gedaan en holvoet platter gemaakt.Na 6 weken mochten toen alle pinnen eruit en werd het tot op vandaag 2 x per week intensieve kine.Sinds verleden zomer had Xandrijn last van pijn in de rug.
Doordat Xandrijn zijn ene been 3 cm langer is dan het andere word hij zeer kort opgevolgd en hebben ze nu ontdekt dat hij aan heupdysplasie lijd.Dus weer grote operatie op woensdag 20 maart 2019.Dat worden 7 dagen kliniek, 5 weken verplichte bedrust en daarna voorzichtig weer de revalidatie opstarten. Xandrijn krijgt intussen les met Bednet zodat hij zoveel mogelijk de lessen kan mee volgen en niet achterop raakt.

Wij hebben beslist met Bubbles en Fun om hem en zijn ouders te steunen.
De operaties kosten heel veel geld en iedereen weet dat alle kleine beetjes helpen 
Ook jij kan bijdragen.
koop een balpen en geef Xandrijn een financieel steuntje in de rug!

alle balpennen zijn verkocht 
Bedankt voor jullie steun 


Xandrijn en duiken
Het begon allemaal in augustus 2015, Xandrijn ging op vakantie naar Malta. Als een laat verjaardagsgeschenk heeft hij een doopduik gedaan. Wat zijn instructeur toen zag was ongelooflijjk, De jongen die zo veel had meegemaakt en dagelijks werd geconfronteerd met zijn fysieke toestand veranderde in een totaal ander persoon. Gemaakt om onder water te zijn.
Hij keerde terug naar Belgie met de grote woorden : ik wil een duiker worden. Dankzij een kennis in Belgie begon hij aan het grote avontuur. Een jaar later keerde Xandrijn terug naar Malta om de laatste rechte lijn van zijn open water cursus af te ronden.
Gelukkig stopte het daar niet bij, in november 2017 heeft hij het brevet van adventure duiker gehaald en verleden zomer ging hij terug om zijn Advance af te werken.
Hij is het grote voorbeeld dat mensen met een fysieke belemmering en een grote doorzet toch ten volle kunnen genieten van de wonderlijke onderwater wereld.

Dinsdag 12 maart: binnen in het ziekenhuis Prinses Elisabeth kinderziekenhuis in Gent.
Woensdag 13 maart: operatie uitgesteld tot volgende woensdag.
Dinsdag 19 maart: 2 de poging opname kinderziekenhuis Gent.
Woensdag 20 maart: klaar voor operatie ,we wensen hem veel succes.
Donderdag 21 maart: Redelijk rustige nacht had en pijnpomp gekregen, Morfine in combinatie met diclofenac en paracetamol, de pijn is anders niet draagbaar (verblijf AZ min. 7 dagen ). 

Vrijdag 3, mei: Xandrijn op bezoek aan het zwembad

Bezoek van Xandrijn tijdens zijn revalidatie