Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BUITENDUIK DM Stage Silke ZILVERMEER

september 1

Gratis

ALGEMENE INFORMATIE DUIKPLEK:
Het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer, gelegen op het grondgebied van de gemeente Mol is een mooi stukje natuur in het hartje van de Kempen. Diverse meren zijn ontstaan na zandwinning voor de toenmalige glasindustrie. Het domein Zilvermeer is opengesteld voor dagrecreatie. Men kan er wandelen en verschillende watersporten beoefenen zoals zwemmen, zeilen, surfen, vissen, roeien en duiken. Enkel het meer grenzend aan de grote baan mag door duikers gebruikt worden. Er bevindt zich in de watersportvijver het “Onderwaterpark voor Schone Kunsten”. Het is uniek in zijn soort en bijzonder aantrekkelijk voor de duikers. Dit onderwatermuseum bevat maar liefst 87 beelden, een unieke, aangelegde onderwaterruïne en kan via verschillende routes onder water bezocht worden.

Het Zilvermeer meet ongeveer 400 bij 430 meter. De diepte van de zandbodem van het meer varieert overwegend tussen 6 en 9 meter met uitschieters tot 15 meter. Over het algemeen is er goed zicht. Er is niet veel fauna en flora. In de ondiepe stroken langs de kanten worden mos, wier en een paar andere kleine waterplanten gevonden. Over het algemeen is er weinig vis in het Zilvermeer, maar na verschillende pogingen om vis uit te zetten, werden er door duikers recent wel snoeken, kreeften, baarzen… gesignaleerd

De accommodatie is gewoonweg uitstekend: er is een cafetaria, kleedkamers, binnen- en buitendouches, kastjes, een vulstation… De wagens kunnen langs de waterkant geparkeerd worden zodat je geen 10 meter hoeft te stappen om te water te gaan.

CONCRETE INFORMATIE: verdere afspraken en informatie volgt nog per mail.
Weliswaar al handig om weten: voor het betreden van het recreatiedomein wordt 4 euro gevraagd.
Er worden 2 duiken gedaan.

Uur ter plaatse : 10u

Gegevens

Datum:
september 1
Kosten:
Gratis

Locatie

ZILVERMEER
Zilvermeerlaan 2
MOL, 2400 België
+ Google Maps

Organisatoren

Bubbles en Fun
Silke

DM stage Silke

4 Gaat
Laat weten of je gaat